2013 nyári CSAK hétvége - Selmecbánya

Jó szerencsét! Hosszú idő után az asztaltársaság újra az ősi városba látogatott, amely sok izgalmat, látnivalót és természetesen jókedvet vont maga után.  Mit mondjak? Kiválóan! Első ízben Pálfi Gréta gazdász hallgató összegzése, majd Takács Dia, Bölcsész balek impresszióit olvashatjuk, végül Kása Geri autentikus élményei következnek, pontokba szedve. 

Jó szórakozást!
 
 
Gréta pogány elemzése:
 
Jó Szerencsét! Igaz, hogy még sötét pogányként mentem Selmecre de nagyon tetszett. Nagyon jó volt a hangulat és örültem, hogy sikerült egy pár idősebb emberkével is összeismerkednem.
És szeretnék még sok ilyen CSAK hétvégén részt venni!
 
Dia könnyed beszámolója:
 
Idén a nyári CSAK7vége Selmecbányán került megrendezésre, ugyanis az Asztaltársaság most ünnepli 15. születésnapját. Kellemeset a hasznossal összekötve mindenki a maga társaságával, autóval indult útnak. Mi, Pesten beszéltük meg a találkozási pontot. Odaérve örültünk egymásnak, fotó, pezsi bontás és indulhatott a legjobb utunk Selmecre. Egy számot sikerült is teljesen végighallgatni, mert ahogy az lenni szokott soha nem volt olyan, ami mindenkinek jó lett volna. Selmecre érve a tökéletes „érkezős fotó” kedvéért, - a már nem létező - táblát keresve, három irányból is behatoltunk. A Cserkész-szállót elfoglalva jöhetett is, aminek jönnie kellett. Miután Róbert kipakolta a kínai kis finomságait, megkértük, hogy ismertesse a svéd himnuszt, hiszen még nem hallottuk elégszer. Közben megismerkedtünk a helyi kecskékkel is, később pedig megérkezett a társaság másik része is, az ismerkedést szalonnasütés váltotta fel, majd az egyik szobában „kineveztük” a no roxa áj-t a hétvége himnuszának. Az este folyamán még kicsit felmentünk páran a Leányvárhoz nótázni, de ezt az estét még egész csendesen zártuk. Szombaton délelőtt szabadprogramszerűen várost néztünk, iszogattunk, ebédeltünk. Miután kicsit ejtőztünk, felsétáltunk az Abszint-tóhoz, ami most szabad strandként is működött. A bátrabb fiúk megvillantották férfias bájaikat. Ezután készülgettünk a szakestélyre, amiről bár páran lemaradtak, nagyon jóra sikeredett. Az utána lévő szabadfolyás meg annyira jóra, hogy még pár euro büntit is vont maga után. Kissé másnaposan, de annál nagyobb kedvvel mentünk vasárnap Bacsófalvára ebédelni. Kis naivan egyszerű menüre számítottam, ehelyett egy egész disznóval találtam szembe magam. Szerintem nem is kell mondjam, hogy tökéletes volt. Visszaérve páran a Klopacskában pihiztünk, koktéloztunk. Közben az abszint tette a dolgát. Este az előző napból kifolyólag már a lenti teremben dorbézoltunk. De ez nem rontott a színvonalon. Azon csak a málnapálinka tudott. Hétfő délelőttre maradt a pakolás, takarítás, és a könnyes búcsú. A hétvégét összességében három szóval jellemezném – ahogy Geri is mondaná - „Kiváló, Hibátlan, Óriási” ;)
 
Vivát CSAK! Vivát Selmecbánya!
Takács Dia a. Kicsiii Ppt, a mosolygós partyPOCOK
2013.08.26.
 
És most következzen Kása Geri jól megkomponált beszámolója:

 
Jó Szerencsét! És persze háromszoros Vivát a 15 éves CSAK-nak! 
Nagy Dzsulidzsuli Péter megkért, hogy írjak egy élménybeszámolót erről a HIBÁTLAN hétvégéről. Élményekhez emlékek kellenek, emlékekhez meg... Benne volt a bugi a májunkban... Mindenki másképp éli meg ezeket a rendezvényeket, azok az igazi történések, amiket még évek múlva is mesél az ember, azok számítanak igazán, a többi töltelék, sallang, "futottak még" kategória. S hogy én mit fogok mesélni?
 
1. Pöcsös alvállalkozói harcsabajsza. Az arc, amiről nekem az a 90-es évek béli (eleji) "maszek" jutott eszembe, aki már akkor 80-as Audival járt, amikor az átlag magyar az 1500-ös Zsigulira ejakulált. Jókor volt jó helyen, mert kitalálta a "műanyagablakozást".
 
2. Már első este benne volt a levegőben, hogy lesznek itt "slágerek". De azt sose gondoltam volna, hogy Palikával és Pepével másnap reggel már a No roxa áj-t (=Sok szerencsét! ) visítom két autó között úgy, hogy a bal vállam a sok pörgéstől még kedden is be volt durranva. Maradjunk a stílusnál: a bacsófalvai malackodás után (Istenkirály volt, tényleg köszi srácok!!!) Dr. Grábics megszólít: "Geri, visszafelé én veletek megyek, mert NÁLATOK CIGÁNY ZENE SZÓL A KOCSIBAN!" . És valóban... Ferrari, Roma, Milano, besámel itáliánó. Az autóból pedig minden ablakon sátánvillák lógtak kifelé, hát ha ezt kívülről látom, elismerően tapsolok. Ha valaki azt mondja a 2005-ös évben nekem a bALEKokításon, hogy van Selmecbányán a Terrasz, képzeld el 2013-ban úgy mész végig ott autóval, hogy Notár Mary-től bömböl az "Áccáláribombá", hát kiröhögöm...
Egy 3 perces verseny keretében holtversenyben én és Róbert végeztünk a "nakinekvanselmecenalegnagyobborra" megmérettetésen. Nevünk dicsőségére slágerré játszották Mátyás Király nótáját a rádiók, magyar Urak jőőőőtek Buda városába... Volt egy keményebb vonal is, de ez már nyomdafestéket nem tűr, mindenesetre innét is köszi Ganxsta Zolee, hogy vagy Nincs semmi jobb, mint egy r....
 
3. Vivát nudizmus! De tényleg!!! Felejthetetlen érzés, hogy az Abszint-tó túloldalán egy szál kolbászban sétálok. Nyilván Pepe nem először ült fel erre az érzelmi raftingra, de Andris, Peti és az én arcomon kifircsantak az örömkönnyek.
 
 
4. Mér’ fekszel le Szakestély előtt pihenni baromarcú, nem tudnak felkelteni!!! Sajnálom tényleg, és ezúton is elnézést kérek minden jelenlévőtől, hogy a hétvége csúcspontját sikerült átdurmolni. 1000-szer visszacsinálnám, ha tehetném, de persze utólag okos csak az ember. Viszont minden rosszban van valami jó... SP Helga csodával határos módon felébreszt: "Geri, Geri, öltözz 5 perc és kezdődik a CSAKestély!" Pillanatok alatt haptákba vágom magam, gatya, ing, Auf, cipő, indulás le. SP: "Hehh vicceltem, másfél órája vége!" Lákátosz Máté szolidarított velem, hisz ő is bubukált a nemes esemény alatt, így ketten mentünk a szőnyeg szélére Doki és Kenny elé, akik az ÁVO-s módszereket meghazudtolva, felülmúlva vallattak egy sötét teremben úgy, hogy a lehető legjobban megbánjam ezt a kisiklást (teljesen jogosan, hozzáteszem).
Doki: Megbántad?
Geri: Meg.
Doki: Jó, akkor most küldd be a Lakatos haverodat! 
 
5. "Hogy mondod, Gyuluska?" Éppen egy üveg Zubrovka ment körbe és valahogy szóba került Bojler Gyula videója. Nem telt el 10 másodperc, Máté uggggyanazzal a hanggal, uggggyanúgy mint Gyuluska, odahányt mellém. Szinte egyszerre visított fel mindenki, és persze jött is: HOGY MONDOD, GYULUSKA?? Megvesszük az egész Váci utcát b*zmeg...
 
6. TOSO Minél több mindent lát az ember a világból, annál élesebb kontrasztokat tud idővel egymás mellé állítani, ezáltal akár saját magát is pontosabban elhelyezni egy síkon (ez az egyik vége, ez a másik, én pedig nagyjából itt lehetek...). Na mármost, mindenkinek megvan az a kép, hogy hölgyek a szórakozóhelyen koktélruhában, keresztbe tett lábbal ülnek a bárpultnál, kezükben hirtelen szélesedő pohárban Martini, a pohár szája cukrozott, az italban citromkarika és olíva bogyó. Ezt a laza egy-másfél deci löttyöt két órán át kortyolgatják eltartott kisujjal a lányok, közben jókat kacarásznak, majd a végén bejelentik, hogy be vannak baszcsizva. Képzeljük el gyorsan, mindenki zárkózzon fel, enélkül nem tudunk tovább haladni! Kész? Namost... 0,7 literes Martini utánzat, ami TOSO névre hallgat. Az üvegben picivel több, mint a fele mennyiség még megvolt, Pepe leült egy székre, szájához emelte, majd olyan gyorsan húzta le, hogy én vizet nem tudnék ilyen tempóban meginni Én bevallom őszintén, elmorzsoltam egy könnycseppet, miközben tapsoltam, brávó! Akkor ugye megvan a két véglet? Szálljunk magunkba, vizsgáljuk meg lelkiismeretünket, és helyezzük el magunkat a síkon.
 
 
7. A Szakestteremben lévő festett női arctól többen is megijedtek, egyszerűen annyira eredeti, életszerű volt, hogy Höfi többször is megijedt tőle. Mintha hallottam volna egy urbán legendát, voltak akik rá is csapták az arcra.
 
 
8. Na, igen, Höflinger Dodi... Ki az az elmebeteg állat, aki kitalál ilyet: LELKEM ODVÁBAN MEGDÖGLÖTT A BAGOLY! Ha majd idősebb leszek és nyitok egy "A legszarabb dumák, amiket életemben hallottam" füzetet, ez lesz az első bejegyzés. Amennyiben a későbbiekben véletlenül hallanátok, hogy elhagyja a számat eme remek, az nem a véletlen műve. ÓRIÁSI!
 
9. Normális, vagy szánalmas, mindenki döntse el magában, de az mi már, hogy majd 3 órán keresztül Family Guy idézetek folytak Németh Katából és belőlem? "Jóóó dolog ez a bírtok...." "Itt egy vééékony zsepíííí".
 
10. Csak hogy legyen kerek és majdnem elfelejtettem: ÁMÁ FÍ DZSÉMSZ HEEE? Vagy hogy, a herében volt, sose értettem. De, hogy 1500 alkalommal elmondta Máté, abban biztos vagyok.
 
+1. Az a pillanat beleégett a retinámba, amikor hirtelen mindenki szövetkabátban, Niki egy piros kosztümben jelent meg, amiket állítólag egy szekrényben találtak (NARNIAAAA). Én nem találom a szavakat, mennyire sukár, raj, csávó volt mindenki! Reggelre amúgy minden rongy eltűnt, ugye nem égettük el? Végezetül pár dolog, ami mindenképpen elgondolkodtató: - a hegyoldalban lévő két kecske hogyan maradhatott életben? - kiírták, hogy 100 EUR a bünti, Peti eltűnt, lett 50. Peti megint eltűnt, lett 20 és utána a házibácsit többé már nem is láttam. Peti te egy hidegvérű gyilkos vagy, vagy egy mocsok perverz állat? De lehet, hogy csak jól tárgyalsz... Csodával határos módon egy zoknit se vesztettem el. - amikor elhoztuk a disznófejet, az még mosolygott. Reggel mikor újra láttam, azt mondta, hogy "O". Ki volt ez, ki tette ezt???
Hirtelen ennyi történetet tudtam előrángatni a szürkeállományból, de nyilván lesznek a jövőben olyan élethelyzetek, melyekről egyből beugrik egy CSAK hétvégés sztori, ami most perpill nem. KIVÁLÓ volt, személy szerint nagyon örülök, hogy ott lehettem, bízok benne, hogy a továbbiakban is lehetőségem nyílik Veletek "arconpörögni". Nyilván ez itt nem a reklám helye, viszont ahogy korábban is, idén is szeretettel várunk Titeket a GéMSz rendezvényeire, igyekszem időben értesíteni az aktívságot, hogy hozzátok is eljusson az információ! Ahova az elmúlt hétvége hangulatának felét át tudjuk menteni, az már nem lehet szar rendezvény. Nem volt elől sokat a fényképezőgépem, mert rájöttem, hogy egy idő után magamra se tudok vigyázni, de azért készült pár kép. Ezzel búcsúzom, arcok, tájak, ahogy én láttam.
 
 
Jó Szerencsét! 
Kása Gergely a.: Mi-mi-zTEéÉÉéÉÉé?
 
Amit Geri kifelejtett:
MR2 Akusztik! Arccal a dalnak! A stúdióban Jolly és Kisgrofó! Naagggyon zene!
 
Megoszt