CSAK Dalárda 5.0

Október 16-án került megrendezésre a már hagyományosnak mondható CSAK Dalárda, immáron ötödik alkalommal. Ezen a szerdán a balekjelölteknek arra volt lehetőségük, hogy betekintést nyerjenek nótakincsünk azon részébe, amely kevésbé ismert, illetve népszerű.

Az ilyenkor szokásos bepakolás után megkezdődött a móka – az emberek szinte teljesen megtöltötték a B-épület nagytermét.

A formaságok lezajlása után (Nagy Peti megnyitotta az estet, majd az aktívság és a jelöltség bemutatkozott), indult a hangolás. A színpadon jóMartin és jóMagam ténykedtünk, a többiek a közönségbe vegyültek, valamint szaladgáltak a pult és közöttünk lévő rövidke szakaszon, gondoskodva a megfelelő utánpótlásról, mert bizony hibátlan szemléltetőeszköznek bizonyultunk az itatós nótáknál – külön köszönet! A nóták rendszer szerint követték egymást, nyitás a mindenek fölébe helyezendő General Poppenheimerrel, majd szaknóták (bányász – erdész – kohász – gépész – geo), majd jött a kocsmadalok, itatós nóták blokkja. Ez volt az a rész, ahonnan az emlékek már hiányosabbak. A hangerőhöz mindenki hozzátette a magáét, remek hangulatban telt az este. A hivatalos részt az oly sokak által méltán kedvelt hollárizás zárta le, melyből egy gyors versenyt is rendeztünk, melyet a Gépész szak balekjelöltjei nyertek, igen nagy kreativitásról tanúbizonyságot téve. Ami pedig utána következett – ahogy mondani szokás – történelem…

-andriska-

Megoszt