CSAK Juniors

Engem ért a megtiszteltetés és az öröm, hogy írhatok néhány sort a picikről. Eltartott egy darabig, míg rájöttem, hogy kik is pontosan azok a „juniorsok” – ékes angolsággal/magyarsággal szólva. Na jó, nem is jöttem rá. Megmondta a Százs, amikor látta, hogy iszonyú nagyon nem értem a feladatomat. Mostmár viszont megértettem – ez is valami - , úgyhogy:

Hölgyeim és Uraim! Van szerencsém közölni Önökkel, hogy a CSAK az elmúlt két évben bővült. Egyrészt a tagfelvételeknek köszönhetően, másrészt pedig a maga természetes módján, azaz úgy, hogy kisbabák születtek. Egészen pontosan három kis Kiflicsücsökkel rendelkezünk mi, a CSAK. (Definíció: Kiflicsücsöknek nevezzük azt a picike babát – később meg majd nagyobbacska kisfiút, vagy kislányt, - akinek az anyukája, vagy az apukája a Csalódott Kenyér Asztaltársaság tagja. (Köszi a bájos szót, Zoltán!))

Először egyik alapító tagunk, Pataki Éva a: Perpetuum Mobile lett anyuka. Az ő kislánya és ezzel együtt a mi Kiflicsücskünk Szabó Laura, akit Lollinak becézünk. Persze apukája is van a kislánynak, aki – minő véletlen – egy Vidám Zsömle, Szabó Péter a: Pepcsi. Lolli már igazi kis hölgy, aki részt vett a legutóbbi nyári (2006. július) CSAK-hétvégén, a Csónakházban. Egy tündéri kislány, aki külsőre ugyanolyan bájos szöszi, mint az anyukája, tulajdonságait illetően pedig nagyon is illik rá Évi alias neve, a Perpetuum Mobile. Azon túl, hogy nem áll meg egy pillanatra sem, fokozott érdeklődést mutat a nyakláncok, falevelek, cigis dobozok és focilabdák iránt. Sőt! Az ominózus nyári rendezvényen Lolli elmajszolt egy kiflit a pékek nagy-nagy örömére. 

Másodszor egy másik alapító tagunk. Horváth Róbert a: Jumurdzsák lett apuka. Neki is kislánya született, akit úgy hívnak, hogy Horváth Emma Leona. Emmanó igazi kis világutazó. Ő is járt már CSAK-hétvégén, de Selmecbányán is, hogy Amszterdamról már ne is beszéljünk! Ott volt akkor is, amikor a CSAK néhány lelkes tagja fő-hajtányvezetői oklevelet szerzett a Vasúttörténeti Parkban. Emmanó nagyon szép kislány, mondhatjuk úgy is, hogy egy Tündér. Barna haja és hatalmas barna szemei vannak. Szerencsére inkább anyukájára (Horváth Zsuzsanna a: Zsuga) hasonlít, semmint Róbertre. A babák közül ő az, aki a legtöbb CSAK-ossal találkozott már, a mi legnagyobb megelégedettségünkre, hiszen babázni olyan jó! Emma ráadásul nem az az ijedős fajta. Sokat mosolyog és szinte bárkivel jól érzi magát, pedig mi néha tényleg annyira furcsán viselkedünk… Egyébként, amióta Emmanó megszületett, új értelmezést nyert a Tankcsapda Be vagyok rúgva című száma, legalábbis ez a sor: „Az életem nője az pont olyan, mint te” - főleg Róbert számára.

 
Harmadjára Bogdány Tamás a: Tocsónak született kisbabája és ezzel a ténnyel Tocsó nem kis fejtörést okozott nekünk, hiszen a hogy is mondjam…róla kialakult nem túl HIDEG képbe igazán nem fér bele egy feleség és egy kisbaba… :-). 
Tréfát félre téve (nem, igazából komolyan gondoltam…) a Tocsóka-féle Kiflicsücsök is kislány és Bogdány Anna Diána a neve. Édesanyja, Bogdány Eszter elmondása szerint Kannus tiszta apja: egy öntörvényű, igazi rossz kislány, aki ugyanakkor rendkívül bájos. Ez utóbbi tulajdonságát nyilvánvalóan édesanyjától örökölte. Kannus is szeret utazni. Ő is ott volt a nyári CSAK-hétvégén (hű, de pici volt még akkor!), csakúgy, ahogy Selmecbányán is, augusztusban. Kannusról érdemes még tudni, hogy születésétől fogva sajátos nevelésben részesül. Egyszer például, amikor még nagyon pici volt és sokat sírt, apukája, aki egyébként vadász (is), Magyarország szarvas-állományáról tartott előadást neki. Sőt. Nem hivatalos forrásokból úgy tudjuk, hogy Kannusnak már saját vadászpuskája is van.

Hát ők a mi Kiflicsücskeink, a CSAK kisbabái, akikért teljesen odavagyunk!