34. Szarka Péter a. Pöcsös Pepe

Neve: Szarka Péter
Alias neve: Pöcsös Pepe
Punk neve: Pöce / Karaj
Fedőneve: Igény  Kapitány
A magyarországi földalatti punk társadalom egyik tagjáról lévén szó, könnyen rájöhetünk, hogy nem hétköznapi figura. Nem elég, hogy szeret, de tud is nótázni. Az asztaltársaság aktív tagjai közül a legnagyobb példány.

Személyleírása:
Magassága kb. 180 cm, testalkata erotikusan püffedt, szeme barna, hajszíne sötét barna, különleges ismertetőjele: nincs bokája, lábszára közvetlenül a lábfejében végződik. Kérjük, aki ráismer, azonnal jelentse a Csalódott Kenyér Asztaltársaság Pepe Összeszedő Cékla Speciáliserőknek (CSAK-PÖCS), és semmilyen körülmények között ne próbálja itatni vagy felkelteni.

Használati utasítás, avagy alkoholos befolyásoltsági fokozatok:

Enyhe szalonspicc
Fogyasztás: fél liter bor
Amiről könnyen felismerhetjük, hogy nyaka ingataggá válik, és a feje le akar esni a helyéről. Ezt a jellemzőjét ülő és álló helyzetben egyaránt megfigyelhetjük, még beszéd közben is. Gesztusmozdulatai felerősödnek. Szeme csillogóvá válik, és szemalja lilulni kezd.
Tevékenység: Beszélgetés, nótázás

Szalonspicc
Fogyasztás: 1 liter bor
A nyak gumi jellege tovább erősödik, álló helyzetben nagyobb hajlongások is megfigyelhetőek. Beszéd közbeni gesztikulációja annyira felerősödik, hogy egy méter sugarú körben nem lehet (illetve lehet, de veszélyes) mellette tartózkodni. Ritkán, de előfordul, hogy már ebben az állapotban gyomorürítésre kerül sor. Szemei megfigyelése szinte lehetetlen a sűrű és kiszámíthatatlan fejmozgás miatt.
Tevékenység: Láncdohányzás, nótázás, beszélgetés

Enyhe részegség
Fogyasztás: 1,5 liter bor
A nyak fáradt gumihoz kezd hasonlítani, így a fejmozgás kezd megszűnni, szinte csak a beszéd és nótázás időtartamára korlátozódik, a többi időben a fej lekókadva marad. A beszédben itt-ott artikulálatlan, érthetetlen kötőszavak kapnak helyet, a gesztikuláció nem erősödik tovább, inkább tompul. A szem még mindig nehezen figyelhető meg, a szemaljának lila színe tovább erősödik. Gyakran ebben a stádiumban kerül sor az első gyomorürítésre.
Tevékenység: Nótázás, gyomorürítés, a beszélgetés háttérbe szorul, láncdohányzás. Általában punk cselekedeteit ebben az állapotában szokta véghez vinni. (Pl.: WC kefével fogmosás.)

Részegség
Fogyasztás: 2 liter bor
A fejmozgás szinte teljesen megszűnik. A fej lekókadva marad. Nagyon erős lefekvési kényszert tapasztalhatunk. Hosszas erőgyűjtés után gyakran fejét fölemelve hangosan felnevet. Szeme általában csukva, a szemalja már szinte fekete. Ebben a stádiumban már biztos a gyomorürítés.
Tevékenység: Ha eszébe jut, és még van cigarettája, akkor rágyújt, általában fekvő helyzetben helyezkedik el. Fekve gyomorürítés.
 

(Pityinger)