9. Kurucz Gergely a. Szofi

Első pár szónál hoszabb társalgásunk 1997-ben abból a célból indult, hogy albérletünkből kiköltözött személyek pótlására fizetőképes lakótársat találjak.
Mivel értesültem az akkoriban őt ért problémáról, miszerint végleges távozásra szólították fel a kollégiumban, jó öttletnek tűnt megpróbálni. Gegge kollégiumi problémája egy késsel fenyegetöző, mindeközben egy kolléigiumi tanár tevőleges támogatását élvező féltékeny pasi személyében materializálódott akkoriban.
Szóval az albérletbe költözés neki is jó öttletnek tűnt.
Még az az információ is csak egy pillanatra késztette megtorpanásra, hogy az inkriminált féltékeny rendszeres látogató az albérletben. Ebből is látszik, hogy vagány hozzáállású emberrel van dolgunk.

Késöbbi életvitele a főiskolán sem cáfolt rá az előzetes várakozásokra. Egy, kreatív, az intellektuális erényeket is jócskán megcsillantó vaddisznó viselkedésmódjával rendelkezik azóta is, ezért rendszerint belopja magát az emberek szívébe. Lányokéba különösen. Ebből az alkalomból egy időben a "kiskakas" megtisztelő címet is viselte. (a "nagykakas" cím birtokosa ez időben GaRobi volt - a szerk.)
Különös tulajdonsága volt még ennek kapcsán, hogy pár napos szerelmi
kapcsolat már elég volt Neki, hogy - megfelelő mennyiségű alkohol után - megkérje aktuális kedvese kezét. Ebből is látszik, hogy kiskakas ide, vagy oda, mindig komolyan vette az
életet.
Persze erről a lánykérésről már régen leszokott.
Remélem legalábbis, mert azóta főiskolai korhelyből dolgozó házasemberré avanzsált.

Amúgy elvarázsolt egy fazon. Szellemi buddhizmus, csipetnyi költészet vagy Pink Floyd éppúgy hozzá tartozik személyiségéhez, mint a fárasztó, vagy alkalomadtán éppen gyilkos humor. Meg még sok minden más is.

A társasági élet forgtagába mindig is szívesen vetette bele magát.
A főiskola alatt hol a ZH főszerkesztőjeként tűnt fel, hol Cantusként tevékenykedett, hol csónakházi partyk DJ-jeként szerepelt, hol meg HÖK irodavezetőként küldte el lehengerlő verbális támadás keretében a HÖK-elnököt melegebb éghajlatra.
És persze állandó látogatója volt mindennemű bulinak, sörözőnek, rendezvénynek, vagy bárminek ahol az ember fő tevékenysége az, hogy veszettül jól érezze magát.
("..szép idő volt, jó idő volt...") 

Az évek telnek-múlnak, de Kurucz kollegát hál' Istennek azóta se kell parvissal elzavarni otthonról, ha egy kis mulattságról van szó. Előfordul hogy egy kicsit link, kicsit szétszórt, kicsit lusta, no de
hát ki nem az. (eminensek kíméljenek)
Különben is az vesse rá az első követ, aki nem fél, hogy visszadobják a rohamrendőrök.