DUF Gólyatábor 2013

Családias hangulat, sok nevetés, és eszméletlen bulik. Talán így lehetne röviden felvezetni a Dunaújvárosi Főiskola gólyatáborát, melyet szeptember első teljes hetében rendeztek a HÖK-ösök és a Valbizesek. Na, de lássuk, hogy mi is történt napról napra.

Szerda reggel 8-kor, már a pavilonok árnyékában (33-as koli előtt) várták a Firmák, Koli Kriszta, meg Anettka, hogy megérkezzenek a kis sárgacsőrű elsősök. Szépen lassan érkeztek is a különböző szakos deákok, s hatalmas nyüzsgés vette kezdetét a Campuson. Ez így ment vacsoráig, amit mindig a ’P’ épület fedett parkolójában szervíroztak. Az étlapon pörkölt, lecsó, paprikás krumpli szerepelt. Reggelente májkrémes, és ízletes tea várta a gólyákat.

Szerda este az ismerkedésről szólt. Szakonként egy-egy vendéglátóipari egység lett megcélozva, ahol többet megtudhattak egymásról az elsősök, de a felsőbb évesek is. A fakultatív foglalkozást követően, pedig debütált az azóta, csak ’B Clubnak’ nevezett épület, ahol hatalmas, önfeledt szórakozás vette kezdetét, s tartott, míg véget nem ért!

Másnap. Reggeli. Majd pedig a Kohászoknak köszönhetően egy kis mozgásra adódott lehetőség az M és az F épület között. Véleményem szerint kicsit megosztotta a nézőközönséget, hogy több helyszínen is folytak a próbatételek, de akit érdekelt valami az természetesen közelebb merészkedhetett. Volt mondjuk zászlószerzés, csigafutam, meg polifommal verekedés.

A többiről nem derült ki számomra egyértelműen, hogy mi is történik. A sok futkosás, kúszás-mászás, verekedés után pedig vacsi, pihi, előkészületek az esti mókára. A Bölcsész csapat a Club 606 méltán híres helyszínét választotta, hogy jó alapot készítsen a mozis bulihoz. Beszélgetések, mulatós zene, holdfény, s visszafogottság jellemezte a kolis alapozást. Ahonnan éjféltájt indult útnak néhány nagy csapat, hogy kirúgja Dózsa Mozi sarkát… Az értékes tapasztalatokat mindenki maga vonja le, amíg „csapattam” jó kis móka volt.

Szeptember 6-án, már harmadik napja, hogy vedelünk megérkeztek a gólyák. Ennek örömére a kora délutáni órákban elkezdődött a Sör bor útra. Vicces feladatok, hangzatos csapat- indulók és nevek. Bevállalós elsősök, hahotázó Firmák, jutalomfalatok, és kreativitás. Röviden így jellemezném a néhány órás vetélkedőt. Este további fénypontja a nedves est, amelyet inkább szakestélynek neveznék (Tróger for the president)… Mindenesetre tudunk ilyet is tartani Dunaújvárosban, s ez már büszkeségre adhat okot.

Talán a fáradtság miatt, vagy a nedves est hatásának köszönhetően viszont kevésbé volt intenzív az elsősök jelenléte a B Clubban. Nem úgy, mint a vén filisztereké, akik pörögtek, ugráltak, tomboltak Palotai elektronikus zenei kavalkádjára. A break beat, techfunk, dnb csak úgy szerepelt a lejátszási listán, mint a laza hip-hop ütemek, s egy kis trap. Akik nem rajonganak eme zenei stílusokért azoknak szinte felüdülés, sőt, mondhatnám megváltás volt, mikor végre felcsendült a ’no roxa áj’ és kezdetét vehette az autentikus fősulis buli – ennyit a nyitottságról.

Az utolsó nap Soxak volt, Szervezők nyerték. Az előző napi sör bor túrát egyébként a Bölcsészek. Amúgy Sarki, meg napi lopi…Más szinten buliztam, így ennél többet sajnos nem tudok elmonani.

Röviden úgy foglalnám össze a gólyatábort: lézer.

 

Nagy P - Galéria

 
Megoszt